ZIPPIE Youngster 3Vouwframe rolstoel

Maak nieuwe vrienden

De lichtgewicht Youngster 3 biedt een meegroeibare zitbreedte en zitdiepte, terwijl het bijzondere ontwerp de rolstoel een stijlvolle en unieke look geeft. De Zippie Youngster 3 blijft een mooie eigentijdse kinderrolstoel, die gebruik maakt van de laatste vooruitstrevende technologieën.

Brochure aanvragen Prijslijst
Crash Tested Zippie Youngster 3 | Lichtgewicht kinderrolstoel
Lichtgewicht

Lichtgewicht

Het gewicht van de rolstoel is belangrijk voor de gebruiksgemak. De Youngster 3 onderscheidt zich door de vele opties en lichtgewicht mogelijkheden, zoals een lichtgewicht voorvork, lichtgewicht zitbekleding, lichtgewicht anti-tip systeem en safari remmen.

Meegroeibare zitbreedte

Meegroeibare zitbreedte

Het gepatenteerde kruisframe van de Youngster 3 is 2 cm meegroeibaar zonder extra onderdelen. Dus als je kind groeit, groeit deze lichtgewicht rolstoel met vouwframe met hem of haar mee!

Meegroeibare zitdiepte

Meegroeibare zitdiepte

Het is mogelijk om 4 cm in de zitdiepte te “groeien” zonder extra onderdelen.

Verbeterde

Verbeterde "look" en wendbaarheid

Lichtgewicht voorvork en frame met geïntegreerd balhoofdsysteem voor maximale instelbaarheid. Verbeterde “look” en een betere wendbaarheid.

Een kinderrolstoel moet uniek en persoonlijk zijn!

Een kinderrolstoel moet uniek en persoonlijk zijn!

Naast een stijlvol frame heeft de Youngster 3 een ruim aanbod aan framekleuren, bekledingskleuren en is het mogelijk om de velgen op de voor- en achterwielen een kleurtje te geven. De kinderrolstoel zal helemaal af zijn met spaakbeschermers uit ons assortiment of die door jou zelf zijn ontworpen.

Veel is mogelijk via Built-4-Me!

Een brochure en prijslijst aanvragen

Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een brochure aanvraag?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mail te sturen met de brochure en prijslijst die je hebt aangevraagd. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit bekendmaken of delen met iemand anders. Je gegevens worden opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en worden 3 dagen bewaard.

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 200 mm
Totale lengte:800 mm
Zitbreedte:220 - 400 mm
Zitdiepte:240 - 400 mm
Zithoogte - voor:370 - 500 mm
Zithoogte - achter:340 - 470 mm
Rughoogte:225 - 425 mm
Rughoekinstelling:87° - 105°
Onderbeenlengte:110 - 440 mm
Extra groeimogelijkheid (zitdiepte):40 mm
Extra groeimogelijkheid (zitbreedte):20 mm
Framehoek:75°
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:85 kg
Gewicht vanaf:vanaf 8.5 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

Lichtgewicht kinderrolstoelen van ZIPPIE zijn verkrijgbaar als vouwframe of vastframe kinderrolstoel. De ZIPPIE Youngster 3 met vouwframe is verkrijgbaar vanaf 8.5 kg. De ZIPPIE Simba met vastframe is al verkrijgbaar vanaf 8 kg.

Een goede lichtgewicht kinderrolstoel sluit perfect aan bij het kind dat hem gebruikt en groeit met hem mee. Een goede kinderrolstoel beschikt daarom over ruime instelmogelijkheden en vergroot het gebruiksgemak met speciale kindvriendelijke features. Daarnaast sluit ook de stijl van een goede kinderrolstoel naadloos aan bij de kleine gebruiker; bijvoorbeeld door kinderen de framekleur en spaakbeschermers te laten kiezen die passen bij hun persoonlijke smaak.

Een kinderrolstoel wordt (deels) vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) via de gemeente of via een PGB dat je als ouder/verzorger van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

Een lichtgewicht kinderrolstoel is een uitstekende keuze als je kind zichzelf voornamelijk voortbeweegt in zijn rolstoel. Door het lage gewicht kan je kind zijn spierkracht makkelijk omzetten in beweging en is de rolstoel lekker wendbaar. Dit zorgt voor minder belasting op het lichaam van het kind, dat zo actief kan meedoen met vriendjes. Een lichte kinderrolstoel is daarnaast heel handig als je hem regelmatig in en uit de auto moet tillen.

De lichtgewicht kinderrolstoelen van ZIPPIE hebben een maximaal gebruikersgewicht van 85 kg (vouwframe) en 65 kg (vastframe). Omdat elk kind anders groeit is het lastig om hier precieze leeftijden te noemen. Door het speciale instelbare zitsysteem kan de rolstoel 40 mm in de diepte en 20 mm in de breedte met het kind meegroeien. Hierdoor past het kind perfect in deze lichtgewicht kinderrolstoel tot het tijd is om over te stappen op een rolstoel voor volwassenen.