{

ZIPPIE SimbaVastframe rolstoel

Gemaakt voor jouw avontuu­r!

Gemaakt voor jouw avontuu­r!

De Simba is ontworpen om comfort en stabiliteit te bieden, hierdoor krijg je nog meer vrijheid. Daarnaast is de Simba super wendbaar en licht van gewicht!

De Zippie Simba is een vastframe rolstoel en heeft een zitsysteem dat met je mee groeit. Met dit zitsysteem kan je 4 cm in diepte en 2 cm in breedte groeien zonder extra onderdelen.

Brochure aanvragen Prijslijst
Crash Tested Zippie Simba | Lichtgewicht kinderrolstoel
Het draait allemaal om de ergonomie

Het draait allemaal om de ergonomie

De duwbeugel kan eenvoudig in hoek en hoogte worden aangepast, dit voor een optimale ergonomische positie.

Safari-remmen

Safari-remmen

De Safari-remmen zitten geïntegreerd in de kleding­beschermers en zijn kindvriendelijk en eenvoudig te bediene­n.

Geïntegreerd balhoofdsysteem

Geïntegreerd balhoofdsysteem

Het balhoofdsysteem is geïntegreerd in het frame en in combinatie met de lichtgewicht Carbotecture voorvorken is deze kinderrolstoel licht van gewicht!

Een volledig instelbare asplaat

Een volledig instelbare asplaat

De zithoogte, het zwaartepunt en de camber zijn volledig instelbaar, zonder afbreuk te doen aan de prestaties van de rolstoel.

Een kinderrolstoel moet uniek en persoonlijk zijn!

Een kinderrolstoel moet uniek en persoonlijk zijn!

Naast een stijlvol frame heeft de Simba een ruim aanbod aan framekleuren, bekledingskleuren en is het mogelijk om de velgen op de voor- en achterwielen een kleurtje te geven. De kinderrolstoel zal helemaal af zijn met spaakbeschermers uit ons assortiment of die door jou zelf zijn ontworpen.

Veel is mogelijk via Built-4-Me!

Een brochure en prijslijst aanvragen

Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een brochure aanvraag?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mail te sturen met de brochure en prijslijst die je hebt aangevraagd. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit bekendmaken of delen met iemand anders. Je gegevens worden opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en worden 3 dagen bewaard.

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 200 mm
Totale lengte:850 mm
Zitbreedte:220 - 360 mm
Zitdiepte:240 - 380 mm
Zithoogte - voor:360 - 480 mm
Zithoogte - achter:290 - 460 mm
Rughoogte:200 - 400 mm
Rughoekinstelling:-16° - + 20°
Onderbeenlengte:170 - 360 mm
Extra groeimogelijkheid (zitdiepte):40 mm
Extra groeimogelijkheid (zitbreedte):20 mm
Framehoek:85°
Prestatie/Gewichten
Frame versie:0 - 30 mm abductie
Maximale gebruikersgewicht:65 kg
Gewicht vanaf:8 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

Lichtgewicht kinderrolstoelen van ZIPPIE zijn verkrijgbaar als vouwframe of vastframe kinderrolstoel. De ZIPPIE Youngster 3 met vouwframe is verkrijgbaar vanaf 8.5 kg. De ZIPPIE Simba met vastframe is al verkrijgbaar vanaf 8 kg.

Een goede lichtgewicht kinderrolstoel sluit perfect aan bij het kind dat hem gebruikt en groeit met hem mee. Een goede kinderrolstoel beschikt daarom over ruime instelmogelijkheden en vergroot het gebruiksgemak met speciale kindvriendelijke features. Daarnaast sluit ook de stijl van een goede kinderrolstoel naadloos aan bij de kleine gebruiker; bijvoorbeeld door kinderen de framekleur en spaakbeschermers te laten kiezen die passen bij hun persoonlijke smaak.

Een kinderrolstoel wordt (deels) vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) via de gemeente of via een PGB dat je als ouder/verzorger van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

Een lichtgewicht kinderrolstoel is een uitstekende keuze als je kind zichzelf voornamelijk voortbeweegt in zijn rolstoel. Door het lage gewicht kan je kind zijn spierkracht makkelijk omzetten in beweging en is de rolstoel lekker wendbaar. Dit zorgt voor minder belasting op het lichaam van het kind, dat zo actief kan meedoen met vriendjes. Een lichte kinderrolstoel is daarnaast heel handig als je hem regelmatig in en uit de auto moet tillen.

De lichtgewicht kinderrolstoelen van ZIPPIE hebben een maximaal gebruikersgewicht van 85 kg (vouwframe) en 65 kg (vastframe). Omdat elk kind anders groeit is het lastig om hier precieze leeftijden te noemen. Door het speciale instelbare zitsysteem kan de rolstoel 40 mm in de diepte en 20 mm in de breedte met het kind meegroeien. Hierdoor past het kind perfect in deze lichtgewicht kinderrolstoel tot het tijd is om over te stappen op een rolstoel voor volwassenen.