We hebben antwoorden gevonden voor:

De R20 is een duwondersteuning zonder remfunctie. Een trommelrem is aan te raden, maar niet verplicht aangezien dit altijd afhangt van de mogelijkheden van de gebruiker en de omgeving waar het hulpmiddel gebruikt wordt.

Het maximale gebruikersgewicht is 170 kg.

Het transportgewicht is 5,2 kg inclusief lithium-ion-accu en 3,7 kg exclusief accu.

De buitenband kan zeker worden vervangen door een erkende dealer van Sunrise Medical!

Het gebruik van de R20 op een zachte of oneffen ondergrond wordt niet aanbevolen. Het kan mogelijk zijn als de R20 voldoende grip kan genereren (bijv. extra belasting, lage rolweerstand). Gebruik op normale bestrating is prima mogelijk, maar we raden gebruik op zanderige of extreem oneffen ondergrond af.

De R20 kan een afstand van 15 km bereiken en heeft ook de mogelijkheid om stoepranden van 5 cm en hellingen van 10° te nemen. Het aantal kilometers is afhankelijk van veel factoren (bijv. rijgedrag, belasting, oppervlak, rolweerstand, laadniveau en leeftijd van de accu.). De normale actieradius is 15 km. Met een maximaal gebruikersgewicht van 170 kg is de actieradius 10 km.

De bevestigingshoek moet altijd tussen 20° en 45° liggen om ervoor te zorgen dat het aandrijfwiel automatisch voldoende grip kan genereren door zijn voorwaartse rotatie.

De draairichting van de motor is aangegeven op het motorhuis met een pijl. De bevestiging is correct wanneer de motorkabel zich aan de linkerkant (achteraanzicht) in de gekoppelde positie bevindt.

Dit is afhankelijk van het type en de configuratie van de handbewogen rolstoel. Op eengoedhulpmiddel.nl is een overzicht te vinden van alle combinaties die in ieder geval veilig zijn bevonden.

Wanneer het laadniveau van de accu laag is, wordt het motorvermogen verminderd. De motor zal dan minder ondersteunen (100 W minder vermogen).

Tijdens de voorwaartse beweging wordt de motorbeweging ontkoppeld (door de vrijloop). Dit is niet het geval bij het achteruit rijden. Hierdoor creëert de motorbeweging een spanning waardoor de LED's knipperen. Dit is volkomen normaal!

Nee. Zelf rijden met de R20 door de rolstoelgebruiker is uiterst gevaarlijk en niet toegestaan.

Ja, het is toegestaan om de R20 mee te nemen in het vliegtuig. Het maximaal toegestane accuvermogen voor medische apparaten in een vliegtuig is 300 Wh. Het accuvermogen van de R20 is 209 Wh. Je kan het IATA-certificaat vinden op onze website.