{

QUICKIE LifeVouwframe rolstoel

De QUICKIE Life met vouwframe combineert een hoogwaardig, lichtgewicht rolstoel met een stijlvol design die aan jouw lifestyle kan worden aangepast! Er is keuze tussen een vast voorframe of wegzwenkbare beensteunen om de rolstoel makkelijk op te vouwen en eenvoudig te vervoeren.

Ontworpen om te voldoen aan de eisen van het moderne leven

Of je nu je tijd doorbrengt op het werk of met vrienden en familie, je maakt er het beste van met de QUICKIE Life.

De Life combineert een modulair frameconcept met een stijlvol ontwerp en is licht van gewicht. Deze aluminium rolstoel heeft ondanks zijn vouwframe een goede stabiliteit, waardoor de Life stijf aanvoelt met bijna dezelfde rijeigenschappen als zijn vastframe tegenhanger de QUICKIE Life R. De Life kan eenvoudig aan jouw lifestyle worden aangepast!

Je hebt de keuze uit een vouwframe rolstoel met een vast voorframe of een voorframe met wegzwenkbare beensteunen die eenvoudig zijn uit te nemen voor een makkelijke transfer.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested

Live life without Limits!

Geniet van het moderne en robuuste ontwerp, want er is een QUICKIE Life die bij jouw lifestyle past! Deze vouwframe rolstoel combineert een lichtgewicht en duurzaam frame die stijlvol en makkelijk is te hanteren. Je kan deze aluminium rolstoel eenvoudig personaliseren naar jouw behoeften.

Leef je leven zonder grenzen. Trek er op uit en ontdek de wereld. Wat je plannen ook zijn, de Life is er klaar voor.

Een wereld vol mogelijkheden

Naast de uitstekende rijeigenschappen heeft de QUICKIE Life een breed assortiment aan opties en accessoires. Er schuilt een wereld vol mogelijkheden achter de actieve look van de Life en hiermee kan het aan de meest uiteenlopende wensen voldoen. De Life past altijd bij jouw lifestyle!

 • De rolstoel heeft een eenvoudig vouwmechanisme dat de positie van de rolstoel automatisch corrigeert wanneer deze is gevouwen. Hierdoor is de Life makkelijk te hanteren wanneer de rolstoel is opgevouwen.

 • Het drie-armig kruisframe draagt bij aan de stevigheid en stijfheid van de rolstoel. Daarnaast zorgt het kruisframe voor een uitstekende geleiding tijdens het op- en uitvouwen van de aluminium rolstoel.

 • Maar de overeenkomsten eindigen niet met het uiterlijk. De asplaat in combinatie met het kruisframe zorgt voor het stijve en stabiele gevoel van een vastframe rolstoel met dezelfde rijprestaties, maar met alle voordelen van een vouwframe rolstoel.

 • Het vergrendelingssysteem is eenvoudig met één hand te openen en te vergrendelen.

Een wereld vol mogelijkheden

Perfect voor mensen met een actieve LIFEstyle

Het moderne ontwerp van de Life zorgt ervoor dat jij in de schijnwerpers komt te staan. Door het uitgebreide assortiment aan functionele en lifestyle opties is de QUICKIE Life aan te passen aan ieders lifestyle.

Instelbaar naar jouw wensen

Wil je de rijeigenschappen van je rolstoel veranderen? Wijzig dan de zithoogte en het zwaartepunt door de asplaat eenvoudig te verplaatsen en vergeet ook niet om de hoek van de rugleuning aan te passen voor een ergonomische zithouding.

Eenvoudig instelbaar naar jouw persoonlijke wensen

Ontworpen om aan jouw veranderende behoeften te voldoen. De zithoogte en het zwaartepunt op de Life is eenvoudige in te stellen door de asplaat aan te passen. De rolstoel heeft 4 instellingen (23, 43, 63 en 83 mm) om het zwaartepunt in te stellen. Daarnaast is het eenvoudig om de zithoogte voor en zithoogte achter in te stellen aan de wensen van de rolstoelgebruiker.

Door de camber (0° tot 4°) aan te passen wordt de Life wendbaarder, waardoor je makkelijker in kleine ruimtes kan manoeuvreren.

Stijl, dat is iets persoonlijks

Met het ruime aanbod aan oogstrelende framekleuren kan je de Life nog persoonlijker maken en je onderscheiden van de rest! Creëer je eigen stijlvolle look met gekleurde onderdelen, zoals de aluminium voorvorken die verkrijgbaar zijn in de kleuren zilver, oranje en zwart welke eventueel gecombineerd kunnen worden met geanodizeerde voorwielen in dezelfde kleur!

Daarnaast is er een breed assortiment aan functionele opties en accessoires.

Op zoek naar een meer unieke stijl? Onze Built-4-Me afdeling kan de lichtgewicht rolstoel naar jouw persoonlijke wensen aanpassen.

Meer zitcomfort met een ergonimische zithouding

De rugbekleding is eenvoudig individueel in te stellen met de naspanbare spanbanden en beschikbaar in nylon (EXO Evo) en luchtdoorlatend (EXO Evo Pro). De rugbekleding beschikt over twee opbergruimtes waarvan eentje afsluitbaar is met een rits. Verder is het mogelijk om 5 kleuraccenten te kiezen, namelijk zwart, zilver, oranje, blauw en rood.

Meer rugondersteuning nodig tijdens het zitten in de rolstoel? Bekijk dan ook ons uitgebreide JAY assortiment voor de verschillende zitkussens en rugleuningen.

Bezoek ons JAY assortiment

Perfect voor mensen met een actieve LIFEstyle
[Error loading the control 'ProductSlider', check event log for more details]

Welk voorframe kies jij?

Op de Quickie Life modellen is het mogelijk te kiezen uit een vast voorframe of een voorframe met wegzwenkbare beensteunen. Deze opties hebben verschillende voordelen.

 • Met een vast voorframe op de rolstoel wordt de stijfheid van het rolstoelframe groter, hierdoor zullen ook de rijeigenschappen verbeteren, zoals het voortbewegen en het manoeuvreren. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat de rolstoel lichter en sterker is, omdat het minder onderdelen heeft zoals bij een rolstoel met beensteunen.

  Wanneer je hiervoor kiest kan je ook de inset (20 mm per zijde) en de framehoek (75° of 85°) bepalen, waardoor het voorframe beter aansluit aan het lichaam en je hierdoor dichter bij obstakels kan komen. En natuurlijk ziet het er goed uit qua looks!

  Met een vast voorframe is het mogelijk om gebruik te maken van een Quickie Attitude aankoppelfiets, waardoor je leefomgeving vergroot en lekker actief kan zijn - alleen met je partner en/of vrienden... Ervaar vrijheid als nooit tevoren!

 • Met wegzwenkbare beensteunen is het heel makkelijk om een transfer in en uit de rolstoel te maken, doordat je de beensteunen eenvoudig weg kan klappen. Dit geeft meer ruimte voor een transfer. Door het wegklappen of het er afhalen van de beensteunen kan de volledige ruimte gebruikt worden bij het trippelen en dit gaat helemaal ideaal wanneer de Quickie Life is voorzien van een verlaagd hemi-frame!

  Als je gebruik maakt van wegzwenkbare beensteunen is het ook heel eenvoudig om één beensteun te vervangen voor een andere functionele optie zoals een comfort beensteun wanneer je been in een bepaalde hoek moet blijven.
  Ook is het mogelijk om een amputatiesteun te plaatsen. Verder kan je uit drie beensteunen (70°, 80° of 90°) kiezen met een onderbeenlengte van 340 - 470 mm. Hoe hoger de graden van de beensteun, hoe compacter de rolstoel wordt. Dit zorgt ervoor dat je de rolstoel heel compact kan vervoeren in bijvoorbeeld een auto.

Welk voorframe kies jij?

Maak kennis met Heike

In 1993 kreeg ik een zeer ernstige en zeldzame spierziekte en sindsdien ben ik een rolstoelgebruiker.

Met mijn QUICKIE Life en QUICKIE Attitude Power aankoppelfiets heb ik de perfecte combinatie gevonden voor mijn dagelijkse activiteiten, waaronder mijn passie als trainer in de honden behendigheidssport.

Wat fascinerend is aan mijn behendigheidstraining is de intensieve samenwerking met de hond. Het belangrijkste hierin is dat de hond plezier heeft. Ik bereik dit door gebruik te maken van positief belonen (bal, traktatie). Op deze manier wordt teamwork met de hond geboren.

Ik gebruik ook mijn QUICKIE Life om mijn favoriete sport, para handboogschieten, te beoefenen en ik vind het geweldig!

[Error loading the control 'ProductSlider1', check event log for more details]

Ervaar vrijheid als nooit tevoren!

Of je nu wilt gaan sporten of je mobiliteit wilt vergroten, er is altijd een Attitude die perfect bij jou past. De Manual versie is licht van gewicht en sportief. Wil je tijdens het rijden elektrische ondersteuning? Dan is de Hybrid versie echt iets voor jou! Heb je toch liever een volledig elektrische versie, dan is dit geen probleem met de Power versie.

Als je rijdt met de Attitude zal je je afvragen waarom je het nog nooit eerder hebt geprobeerd!

Ontdek de Attitude aankoppelfietsen

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de QUICKIE Life.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 200 mm
Zitbreedte:360 - 540 mm
Zitdiepte:360 - 500 mm
Zithoogte - voor:400 - 540 mm
Zithoogte - achter:400 - 510 mm
Zithoek:0° - 12°
Rughoogte:250- 500 mm
Rughoekinstelling:-12° - +12°
Framehoek:75° of 85°
Frame inset:20 mm per zijde
Camber:0° - 4°
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:140 kg
Gewicht vanaf:vanaf 11 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Ondersteuning

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3