Home / Video's / Zitten en positioneren / Zittechnologie: een analytische aanpak

Zittechnologie: een analytische aanpak

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Professionals die werkzaam zijn op het gebied van zitten en mobiliteit hebben een ruimere keuze aan zitmogelijkheden zoals materialen, vormen en technologiën dan ooit tevoren.

Het begrijpen van de relatie tussen menselijke biomechanica, zitvormen en materialen is essentieel voor de meest succesvolle resultaten bij cliënten met mobiliteitsbehoeften.

Dit webinar van een uur zal de belangrijkste factoren in houding, huidintegriteit en functie bespreken en hoe zittechnologie kan bijdragen om aan de behoeften van de cliënt te voldoen.

Het doel

Aan het einde van dit webinar kan je het volgende:

  • identificeren van de vier belangrijkste factoren bij decubitus en hoe dit benadert moet worden bij klinische besluitvorming
  • formuleren van ten minste één voor- en nadeel van de meest voorkomende materialen bij rolstoelzitkussens
  • beschrijven van de zitfactoren bij asymmetrische houdingen in het bekken en wervelkolom bij de cliënt tijdens het zitten.

 

Faith Brown

Faith Brown

Specialist klinische ergotherapie, klinisch docent | Verenigd Koninkrijk en Ierland

Faith heeft 19 jaar internationale ervaring op het gebied van zithouding en mobiliteit, waaronder een uitgebreide carrière in de Britse nationale gezondheidsdienst, evenals de particuliere en non-profitsectoren.

Gerelateerde artikelen

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.