Home / Video's / Elektrische rolstoelmobiliteit / Meer dan de standaard joystick: alternatieve bedieningsopties voor elektrische rolstoelen

Meer dan de standaard joystick: alternatieve bedieningsopties voor elektrische rolstoelen

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Een cliënt meer zelfstandigheid bieden door middel van een elektrische rolstoel kan levensveranderend zijn voor deze persoon. In veel gevallen is het bedienen van de standaard joystick simpelweg geen optie voor de cliënt, bijvoorbeeld vanwege fysieke en/of verstandelijke beperkingen. Het goede nieuws is dat er tal van aanpassingen en alternatieve bedieningen zijn die gebruikt kunnen worden om toch een elektrische rolstoel te kunnen besturen.

Tijdens dit webinar van een uur maak je kennis met verschillende apparatuur, aanpassingen en concepten die het succesniveau van de cliënt kunnen verbeteren door meer zelfstandigheid te bieden via elektrische mobiliteit.

Het doel

Aan het einde van dit webinar kan je het volgende:

  • beschrijven van drie klinische situaties waarin een alternatieve bediening nodig kan zijn om een elektrische rolstoel te besturen door de cliënt
  • beschrijven van het verschil tussen proportionele en niet-proportionele bedieningssystemen
  • vergelijken en contrasteren van ten minste vijf verschillende bedieningssystemen en het kunnen benoemen van hun klinische toepassingen.

 

Gerelateerde artikelen

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.