Home / Blog / Elektrische rolstoelmobiliteit / Het voordeel van een digitale zitcoach

Het voordeel van een digitale zitcoach

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Wanneer de rolstoelgebruiker iedere dag voor een lange periode in zijn rolstoel zit, is het belangrijk om de zitbelasting goed te bewaken. De Remote Seating App van Switch-It kan hierin een belangrijk rol spelen! Het is namelijk mogelijk om met deze app het houdingsmanagement te beheren om zo de algemene gezondheid te verbeteren en decubitus te voorkomen bij de cliënt.

De cliënt kan met deze app zelf zijn zithouding in de gaten houden en daarmee de drukverdeling in zijn elektrische rolstoel bewaken en, indien gewenst, zijn gegevens per mail met onder andere zijn therapeut delen. De app registreert de belangrijkste zitposities zoals zitkanteling en rugverstelling, beenpositie en de tijdsduur van deze posities.

Switch-It Remote Seating logo

De Switch-It Remote Seating App is beschikbaar op het Sedeo Ergo en UP Sedeo Ergo zitsysteem in combinatie met de QUICKIE Q700 serie en werkt met de CTR+5 Switch box module.

Simpel is beter

De app op de smartphone of tablet wordt via Bluetooth gekoppeld aan de elektrische rolstoel en het zitsysteem. Door het aan elkaar te verbinden kan de app eenvoudig gegevens uitlezen van de drukverdelingsstanden en of deze nagekomen worden.

Drukverdelingsstanden kunnen individueel geprogrammeerd worden via de elektrische rolstoel of via de app op de smartphone of tablet. Hiermee kan per cliënt de meest optimale zitpositie ingesteld worden voor het voorkomen van decubitus en kan er geregistreerd worden hoe vaak en hoe lang de cliënt in een bepaalde stand moet zitten. De cliënt krijgt een geluidssignaal wanneer het tijd is om van zitpositie te wisselen voor een optimale drukverdeling. De app registreert onder andere hoe vaak dit succesvol was en hangt daar een bepaalde score aan.

Ook kan de cliënt visueel zien hoe lang hij/zij nog in de anti-decubitus stand moet zitten om te voldoen aan datgene wat geprogrammeerd is. Hierdoor wordt de cliënt veel meer betrokken bij zijn/haar anti-decubitus regime, waardoor op termijn verregaande en dure hulpmiddelen en/of medische ingrepen zo veel mogelijk vermeden kunnen worden.

Data overal en wanneer het uitkomt

De Remote Seating app maakt inzichtelijke en uitgebreide rapporten die de cliënt kan genereren of automatisch kan laten genereren. De rolstoelgebruiker moet deze rapporten zelf verzenden naar bijvoorbeeld zijn of haar therapeut, maar kan de app ook zo instellen dat dit automatisch gebeurd.

Switch-It Remote Connect ikoontjes

Omdat de rolstoelgebruiker zelf de beheerder is van deze informatie en zelf de benodigde informatie moet verstrekken, is het gebruik van de Switch-it Seating Connect AVG-vriendelijk (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Beschikbaar voor de smartphone en tablet

De Switch-It Remote Seating app is gratis en kan makkelijk gedownload worden via de Google Playstore of Apple App Store voor de smartphone en tablet.

Conclusie

De Switch-It Remote Seating App meet de zithoeken en registreert de tijd die de cliënt in een bepaalde positie moet zitten, om zo zijn of haar algemene gezondheid door drukmanagement te verbeteren en om decubitus te voorkomen.

  • Bluetooth technologie zorgt voor een naadloze verbinding met de elektrische rolstoel
  • Realtime rapporten kunnen worden gecreëerd voor de hoek en tijdsduur van zitkanteling, rugverstelling en beenpositie
  • Rapporten kunnen met therapeuten, artsen en derden gedeeld worden via mail
  • Helpt bij het opstellen van anti-decubitus preventieplannen
  • Geeft een geluidssignaal als het tijd is om van positie te wisselen

Wij zijn heel enthousiast over het gebruik van deze digitale zitcoach. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze regiomanagers, zij laten graag live of via een webinar zien wat er mogelijk is!

Arnaud Hundepool

Arnaud Hundepool

Bewegingstechnoloog & Productmanager

Arnaud is sinds 2008 werkzaam bij Sunrise Medical, na jarenlang als productspecialist gewerkt te hebben met een voorliefde voor het Power segment, past hij die opgedane kennis en ervaring nu toe in zijn rol van productmanager.

Gerelateerde artikelen

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.