Home / Blog / Zitten en positioneren / EHBO: Eerste Hulp Bij Ondersteuning van het hoofd

EHBO: Eerste Hulp Bij Ondersteuning van het hoofd

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Improving people’s lives is onze filosofie en daar sluiten onze JAY Whitmyer hoofdsteunen met individuele instelmogelijkheden perfect bij aan. Sinds enkele jaren is Sunrise Medical verantwoordelijk voor de verspreiding van JAY Whitmyer op de Nederlandse markt en dat heeft zo zijn voordelen!

Sunrise Medical staat bekend om zijn inventieve zitsystemen, denk hierbij aan JAY, Sedeo (Ergo) en Nuage. Wanneer een van onze adviseurs aanwezig is bij een passing kan er altijd naar het totaalplaatje gekeken worden. Sunrise Medical voorziet in het basisframe (handbewogen of elektrisch), het zitkussen (standaard of sterk gevormd en voorzien van AD-werking), de rugleuning (spanbanden, gepolsterd of een aluminium schaal) en dus ook in een JAY Whitmyer hoofdondersteuning.

Met JAY Whitmyer vullen we de individuele behoefte aan hoofdondersteuning in. Natuurlijk leveren we ook standaard hoofdsteunen (bijvoorbeeld van Sedeo), maar wanneer er meer en vooral specifieke hoofdondersteuning gewenst is heeft Sunrise Medical de kennis en materialen in huis om daarin te voorzien.

Hoofdondersteuning wordt door velen in de markt beschouwd als “eng” of “ingewikkeld”. Terwijl de meeste adviseurs, indiceerders en therapeuten heel goed weten hoe een zitsysteem in te stellen is. Een zitkussen aanpassen, de spanbanden van een rugleuning instellen, een zijpelot afstellen, ze kunnen het allemaal. Maar wanneer er specifieke hoofdondersteuning nodig is wordt er de hulp van experts ingeschakeld, en daar komen wij om de hoek kijken.

Maak het totaalplaatje compleet

Sunrise Medical heeft acht ervaren mensen op de weg die graag ondersteunen bij passingen van hoofdsteunen. Tijdens een passing bekijken we het totaalplaatje. We starten bij het bekken, vervolgens de rug en als laatste het hoofd. Bijna altijd vinden we een zitoplossing!

Toch denken we dat de ondersteuning van het hoofd helemaal niet zo eng of spannend hoeft te zijn. Wanneer je de basisprincipes beheerst van het zitten is het hoofd slechts de “finishing touch” en moet je eigenlijk datgeen waarmee je begonnen bent bij het bekken en de rug doorzetten naar het hoofd.

Hoofdsteunen zijn een belangrijk onderdeel van het positioneren.
Hoofdsteunen zijn een belangrijk onderdeel van het positioneren.

Mocht je een extra training hiervoor nodig hebben? Sunrise Medical biedt geaccrediteerde trainingen voor ergo- en fysiotherapeuten waarbij de hele dag in het teken staat van “het zitten”.

Wat betreft de JAY Whitmyer producten heeft Sunrise Medical diverse naslagwerken online staan. Zo vind je hier de JAY Whitmyer brochure. Hierin staat onder andere informatie over de te kiezen onderdelen, hoe je het juiste onderdeel kiest voor je cliënt, bijbehorende afbeeldingen en maatvoeringen.

We leveren bijvoorbeeld vier verschillende hoofdsteunhouders (AXYS, PRO, LINX en COBRA) en elke houder heeft zijn eigen eigenschappen en daarmee zijn ze geschikt of juist ongeschikt voor de betreffende cliënt. In een volgend artikel zullen we dieper ingaan op de diverse hoofsteunhouders.

Daarnaast vind je ook het orderformulier. Hierop staan alle artikelnummers en prijzen van de meest voorkomende combinaties van de verschillende onderdelen die samen de hoofdsteunen maken. JAY Whitmyer hoofdsteunen bieden de juiste ondersteuning op de plaatsen waar een cliënt het nodig heeft. Een hoofdsteun die goed is ingesteld maakt voor een cliënt een wereld van verschil!

Erik Tobé

Erik Tobé

Bewegingstechnoloog & Industrieel Product Ontwerper

Erik werkt al vanaf 2003 in de revalidatie- en hulpmiddelenbranche en adviseert sinds 2006 de mobiliteitsproducten van Sunrise Medical. Erik heeft veel praktische ervaring met het aanmeten van alle soorten hulpmiddelen en wordt vaak ingeschakeld bij complexe zitproblemen.

Gerelateerde artikelen

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.