J3 TC rugleuningRolstoelrugleuning

De meest veelzijdige J3 rugleuning nu met temperatuurcontrole (TC)

De meest veelzijdige J3 rugleuning nu met temperatuurcontrole (TC)

Dit product is niet meer leverbaar.

De JAY J3 TC rugleuning is de eerste rolstoel rugleuning die kan verkoelen en verwarmen! Het systeem zorgt ervoor dat je je lichaamstemperatuur kan reguleren. Het verkoelingssysteem helpt warmte af te voeren en voorkomt overmatig transpireren. De spiralen in het verwarmingssysteem genereren warmte, waardoor de gehele rugleuning wordt verwarmd.

Heb je warmte of verkoeling nodig? Zet gewoon de schakelaar om! Met de J3 TC rugleuning heb je altijd een comfortabele gevoelstemperatuur tijdens koude en warme dagen. Dit alles met de ondersteuning en instelbaarheid die je kent van de JAY J3 rugleuningen.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested JAY J3 TC rugleuning | rolstoel rugleuning
Klinische voordelen

Klinische voordelen

Het gepatenteerde interne verwarmingssysteem in de J3 TC rugleuning kan helpen wanneer je moeite hebt om je lichaamstemperatuur te reguleren. Denk hierbij aan gebruikers met een  dwarslaesie of gebruikers met MS, met name wanneer er sprake is van een temperatuurdysregulatie. Dit wil zeggen dat het menselijk lichaam moeite heeft om de lichaamstemperatuur aan te passen aan veranderende omgevingstemperaturen.

Al jarenlang houden onderzoekers zich bezig met de effecten van lichaamstemperatuurregulatie, de daarbij gemoeide problemen en het feit dat koelsystemen in verschillende vormen een positief effect hebben. Het blijkt dat verhoogde omgevings- of kernlichaamstemperatuur de klinische symptomen van MS-patiënten verergert (Davis). Daarnaast wordt benadrukt dat dwarslaesie patiënten niet adequaat kunnen reageren op veranderende temperaturen van hun omgeving (Song). De J3 TC rugleuning biedt in de meeste situaties de juiste oplossing.

Bijzonder comfortabel

Bijzonder comfortabel

De huidtemperatuur is belangrijk voor de gezondheid. Wanneer de huidtemperatuur niet zelfstandig gereguleerd kan worden kan dit zelfs leiden tot huidschade. Door het comfort en de betrouwbaarheid van de J3 rugleuning te combineren met warmte- en koeltechnologie, is en voelt de TC rugleuning heel comfortabel.

  • Koeltechnologie (hyperthermie): het koelsysteem bestaat uit een ventilatie-insert met daarin kleine ventilatoren.
  • Warmtetechnologie (hypothermie): het gepatenteerde verwarmingssysteem maakt gebruik van spiralen om warmte te genereren.
Verkoelen

Verkoelen

Het koelsysteem van de J3 TC rugleuning bestaat uit een ventilatie-insert met daarin kleine ventilatoren. Zodra de koelfunctie wordt geactiveerd, begint de lucht te circuleren vanaf de voorzijde van de rugleuning en wordt afgevoerd door de ventilatieopening.

Verwarmen

Verwarmen

Het verwarmingssysteem van de J3 TC rugleuning gebruikt spiralen om warmte te genereren. In tegenstelling tot andere systemen is dit verwarmingssysteem speciaal ontwikkeld voor rolstoelgebruikers. Het is voorzien van automatische beveiliging om te voorkomen dat de temperatuur hoger wordt dan 40°C. Zo wordt de veiligheid van de gebruiker altijd gewaarborgd.

Een innovatief hoessysteem

Een innovatief hoessysteem

De hoes van de J3 TC rugleuning optimaliseert de luchtstroom door gebruik te maken van gespecialiseerde stoffen en speciaal ontworpen ventilatieopeningen. Het 3DX materiaal bevordert de luchtstroom door de voering van de rugleuning naar de ventilatieopeningen. De microclimatic hoes is gemaakt van sneldrogend materiaal dat helpt bij het verkoelen en zorgt voor een betere vochtregulatie.

Lichaamstemperatuur onder controle

Lichaamstemperatuur onder controle

Te warm? Zet de temperatuurcontrole op de J3 TC rugleuning aan. Het blauwe lampje zal gaan branden en het ventilatiesysteem zal de koele lucht in de rugleuning gaan rond circuleren.

Te koud? Zet de schakelaar om en het rode lampje gaat branden. Het verwarmingssysteem is nu actief en de verwarmingsmat in de rugleuning zal warmte gaan genereren. Het verwarmingssysteem verwarmt de hele rug.

Oplaadbare batterij

Oplaadbare batterij

De J3 TC rugleuning wordt aangedreven door een oplaadbare batterij die is ontworpen om een werking te geven van maximaal 8 uur per lading. De aparte batterijlader maakt het opladen makkelijk en handig. Wanneer de batterij volledig is opgeladen kan de batterij geplaatst worden in een opbergvak aan de achterkant van de rugleuning.

Veiligheid

Veiligheid

Temperatuurcontrole (TC) technologie is zo ontworpen dat veiligheid altijd voorop staat en dat het systeem werkt in verschillende omgevingen. Geïnspireerd door de auto-industrie heeft Sunrise Medical technologieën gecombineerd die onderworpen zijn met de strenge teststandaarden die gelden binnen de rolstoelindustrie. Het resultaat is dat de J3 TC rugleuning met temperatuurcontrole succesvol is gecrashtest volgens ISO 7176-19:2008.

Afmetingen
Totale breedte:41 - 51 cm
Totale hoogte:34 - 53 cm
Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:225 kg
Productopties
Ondersteuning:Mid-, High Thoracaal en Schouderhoogte
Hoessoort:Microclimatic hoes
Contour:Shallow, Mid en Mid Deep Contour

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Ondersteuning