14-9-2023

 
 
 
#TeamSunrise opnieuw succesvol - TeamSunrise succesvol op de European Para Championships in Rotterdam en op andere toernooien!. Naar #TeamSunrise
 
 
 
European Para Championships 2023
 

Van 8 t/m 20 augustus vonden de European Para Championships in Rotterdam plaats. Hier stonden tien sporten centraal, die een directe link hebben met de ‘Road to Paris 2024’. Er konden punten verdiend worden en zelfs directe kwalificatie. Sporten die o.a. plaatsvonden waren para cycling, para badminton, para archery, boccia en para judo.

 
 
Naar European Para Championships
 
 
 

Uiteindelijk wonnen de Nederlandse paraspelers 17 gouden, 10 zilveren en 6 bronzen medailles en eindigden ze op de 3de plek van in totaal 32 landen. Een hele mooie prestatie! Ook diverse ambassadeurs van Sunrise Medical hebben met succes deelgenomen aan deze kampioenschappen.

 
 
 
Naar European Para Championships
 
 
 
Rolstoelbasketbal
 

Het Nederlandse heren rolstoelbasketbalteam, met daarin collega en ambassadeur Anton de Rooij als assistent coach, behaalde een knappe 3de plaats en versloeg in de troostfinale buurland Duitsland met 58-51.

 
 
Naar TeamNL
 
 
 

Helaas nog geen directe kwalificatie voor de Paralympische Spelen voor de heren, maar ze hebben nog een kans!

 
 
Naar TeamNL
 
 
 

Het Nederlandse dames rolstoelbasketbalteam, met #TeamSunrise atleten Carina de Rooij en Mariska Beijer, behaalde goud. Daarmee kwalificeerden zij zich direct voor de Paralympische Spelen 2024 in Parijs. Ze wonnen in een overtuigende finale van Groot-Brittannië met 58-36. De 7de titel op rij, een fantastische prestatie! Mariska Beijer werd zelfs uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Fotocredit: European Para Championships

 
 
 
Naar TeamNL
 
 
 
Rolstoeltennis
 

Ook onze #TeamSunrise ambassadeurs op het gebied van rolstoeltennis waren actief en succesvol tijdens dit EK. Zowel Diede de Groot als Niels Vink waren superieur en wonnen de gouden medaille in het enkel- en dubbelspel. Met hun winst hebben beiden een direct ticket voor Parijs 2024!

Fotocredit: European Para Championships

 
 
 
Naar Esther Vergeer
 
 
 
Esther in de International Tennis Hall of Fame
 

Als erkenning van haar prachtige tenniscarrière en de impact die ze heeft gehad in de rolstoeltennissport, is Esther Vergeer eind juli jl. ingewijd in de International Tennis Hall of Fame in de Verenigde Staten.

Esther wordt terecht geëerd voor haar opmerkelijke tenniscarrière en de positieve invloed die ze heeft gehad op het gebied van rolstoeltennis. Ze blijft andere inspireren en blijft zich inzetten voor topsporters, volwassenen en kinderen met een beperking als Chef de Mission van Team NL, toernooidirecteur van de ABN AMRO Open en met de Esther Vergeer Foundation.

Daarom is Esther als Chef de Mission super trots op de recent behaalde prestaties van de topsporters binnen Team NL. Volg Team NL, maar ook zeker hun weg naar de Paralympische Spelen 2024 in Parijs.

Naast dat Esther ontzettend druk bezig is met Parijs 2024, doet ze samen met haar team ook nog eens fantastisch werk voor de Esther Vergeer Foundation.

Ook dit jaar was er weer een tenniskamp, waarin kinderen niet alleen rolstoeltennis speelden maar ook vriendschappen sloten en alles deden wat kids op een kamp horen te doen. Een geweldige ervaring voor ze!

Fotocredit: International Tennis Hall of Fame

 
Volg Esther op Insta
 
 
 
Naar #TeamSunrise
 
 
 
US Open
 

Diede de Groot won voor het derde jaar op rij alle Grand Slams! In New York heeft zij afgelopen zondag voor de zesde keer op rij de US Open-titel op haar naam gezet. Zij versloeg in de finale de als tweede geplaatste Japanse Yui Kamiji met 6-2 6-2.

Niels Vink en Sam Schröder hebben zondag alles gegeven in de Quad dubbelfinale en wonnen daarbij hun derde opeenvolgende US Open-titel! Zij versloegen Andy Lapthorne & Donald Ramphadi met 6-1 6-2.

Diede en Niels gefeliciteerd met jullie mooie reeks!

Fotocredit: Sergio Llamera (Niels Vink)

 
 
 
Naar GP Bulls
 
 
 
'Ons toernooi is het grootste elektrisch hockeytoernooi ter wereld’.
 

Alweer voor de zesde keer vond op 25, 26 en 27 augustus jl. in het Eindhovense Indoor Sportcentrum het GP Bulls elektrisch rolstoelhockeytoernooi plaats.

Aan dit grote internationale evenement deden diverse power rolstoelhockey verenigingen mee uit verschillende landen, waaronder Zwitserland, Italië en Spanje.
#TeamSunrise Power Hockeyer Dennis van den Boomen was heel goed op dreef met zijn elektrische sportrolstoel de QUICKIE Q500 H. Zijn team verloor uiteindelijk in een spannende finale met 5-4 en behaalden een mooie 2de plek.

 
Volg Dennis op Insta
 
 
 
Wij feliciteren al onze sportambassadeurs met het behalen van hun fantastische prestaties!!
 
 
 
Volg Tirzah op Insta
 
 
 
Tirzah ontdekt Parijs en zijn toegankelijkheid
 

Tirzah was lekker op pad in Parijs met vrienden @mosbyaliciadegroot en @bil_s_af en haar QUICKIE Nitrum!

Parijs was een absoluut genot voor haar qua toegankelijkheid! De trottoirs waren breed en goed onderhouden, waardoor wandelingen door de stad een plezierige ervaring waren. Uiteraard zijn er nog wel enkele aandachtspunten, maar de algehele toegankelijkheidsvoorzieningen zijn indrukwekkend geweest.

Lees hier meer over in haar bericht op Facebook.

 
Volg Tirzah op Insta
 
 
 
Volg Florent op Insta
 
 
 
Happy Birthday Florent!
 

Wij feliciteren onze Belgische ambassadeur en professional inclusive danser Florent Deslaveur! Echter heeft hij geen tijd om zijn verjaardag te vieren, want hij is op dit moment met zijn dansteam op tournee door heel Europa.

 
Volg Florent op Insta
 
 
 
Naar #TeamSunrise
 
 
 
Grenzeloze ambitie
 

Stap in de opwindende wereld van rolstoelsport door onze sportambassadeurs te volgen op onze Instagram- en Facebook-kanalen. Atleten die zichzelf uitdagen om beter te worden, streven naar het allerbeste en het inspireren van anderen om hetzelfde te doen.

👉 Volg ons op Instagram: @SunriseMedical
👉 Like ons op Facebook: SunriseMedical.NL

Bereid je voor om geïnspireerd te worden door onze #TeamSunrise atleten en hun sportprestaties. Maak deel uit van hun onvergetelijke reis vol competitie en plezier en haal inspiratie uit hun prestaties.

 
 
 
Facebook YouTube Instagram
 
 

Sunrise Medical B.V. | Groningenhaven 18-20 | 3433 PE Nieuwegein | Nederland

Uw privacy is belangrijk voor ons. Lees daarom onze  Privacyverklaring.