26-4-2023

 
Sunrise Medical
 
April '23
 
Bezoek onze vernieuwde EMPULSE categoriepagina voor een duidelijk overzicht van onze rolstoelaandrijvingen.
 
EMPULSE
Facebook YouTube Instagram
 
 
Retourproces nu nog makkelijker!
 

Graag maken we het makkelijker voor u als klant ! Zo hebben we een retourbeleid-pagina op onze website gecreëerd. Op deze pagina leggen we in het kort uit wat we van u verwachten bij het retourneren van een artikel, zodat het retourproces sneller en gemakkelijker verloopt.

Op die pagina staat ook een link naar het nieuwe online retourformulier. Wanneer u dit formulier invult bij een retour, dan kan onze Customer Service afdeling deze makkelijk verwerken. Ook ontvangt u een kopie van uw retouraanvraag. Dat is makkelijk!

 
 
 
Naar Professional Support
 
 
Software update voor de Empulse WheelDrive Next Generation
 

Er is een nieuwe software update beschikbaar (system 202). WheelDrive modellen vanaf 2019 kunnen via de PowerTalk 2 module geüpdatet worden.

Voordelen van de nieuwe software:

 • Verbeterde rijprestaties; de wielen rollen langer uit na 1 hoepelslag.
 • Rijeigenschappen zijn verbeterd; reageert veel directer op de aansturing.
 • De settings van de Drive en Assist hoepels zijn los van elkaar te programmeren.
 • De gekozen snelheidsinstelling wordt voor 10 minuten onthouden wanneer de WheelDrive tijdelijk wordt uitgeschakeld. Wanneer de rolstoelgebruiker even stilstaat en dan weer verder gaat, hoeft de snelheid niet opnieuw ingesteld te worden.

Om de WheelDrive zo goed mogelijk in te stellen voor de rolstoelgebruiker, is het belangrijk dat de wielen geprogrammeerd worden bij het afleveren! Behalve de firmware update moet ook het systemtype geüpdatet worden om de nieuwe functionaliteit volledig te kunnen benutten.

Wanneer er slechts één nieuw wiel geleverd wordt, is het extra belangrijk om beide wielen te updaten en te programmeren. Bent u gecertificeerd voor de WheelDrive, dan kunt u de software zelf updaten. Bent u niet gecertificeerd en wilt u een software update uitvoeren, neem dan contact op met onze service adviseurs.

 
 
 
Naar documentatieoverzicht
 
 
 
Vervoer van voorzieningen per vliegtuig
 

Het is niet mogelijk om gebruik te maken van een voorziening tijdens een vlucht. De cliënt mag tot aan het moment van het inchecken gebruik maken van zijn voorziening. Vanaf daar zal de luchtvaartmaatschappij een andere voorziening aanbieden. De eigen voorziening wordt over het algemeen pas teruggegeven bij de bagageband op het vliegveld van bestemming.

Of de voorziening mee aan boord mag, kan per luchtvaartmaatschappij verschillen. Elke luchtvaartmaatschappij heeft bepaalde voorwaarden en beperkingen voor het gewicht en de grootte van de voorziening, waarbij sommige maatschappijen zelfs om de gebruikershandleiding vragen. Deze is terug te vinden op de desbetreffende productpagina.

De richtlijnen per luchtvaartmaatschappij zijn over het algemeen online terug te vinden. Informatie over afmetingen, gewichten en type accu’s is te vinden in de gebruikershandleiding van de voorziening.

 
Naar documentatieoverzicht
 
 
 
Accu's van een elektrische voorziening
 

Luchtvaartmaatschappijen zullen extra voorzichtig zijn wanneer het een voorziening betreft met accu’s. Het maximaal toegestane accuvermogen voor medische apparaten in een vliegtuig is 300 Wh. In de gebruikershandleiding van de elektrische voorziening staat welke accu’s gebruikt worden.

Onze elektrische rolstoelen bevatten GEL accu’s die mee mogen in het vliegtuig. De voorziening moet wel van te voren aangemeld worden.

Lithium accu’s worden gebruikt in bijvoorbeeld telefoons en laptops, maar ook voor elektrische aankoppelbikes, elektrische hulpaandrijvingen en -ondersteuningen en soms al in elektrische rolstoelen. De regels rondom grote lithium accu’s zijn aan veranderingen onderhevig. Wanneer het middel lithium accu’s bevat, dan moet er IATA certificaat afgegeven worden. Dit certificaat staat op de productpagina van het middel onder ‘documentatie > certificaten’.

Meer informatie treft u in onze brochure "vervoeren van voorzieningen" evenals ons blogartikel "belangrijke zaken voor het reizen met een rolstoel per vliegtuig".

 
 
 
Naar Poolcarrousel 2023
 
 
 
Wij zijn aanwezig op de aankomende Poolcarrousel dagen
 

Zorgplan organiseert wederom de poolcarrousel, een eendaags evenement dat samen met de zorgkantoren, fabrikanten en leveranciers aangeboden wordt op 9 verschillende locaties.

Sunrise Medical is hierbij aanwezig en wij geven indiceerders inzicht in de toepassingsmogelijkheden van onze producten, de relatie tussen stoornissen in lichaamsfuncties, anatomische eigenschappen en de biomechanische aspecten van zitten, zitondersteuning en voortbeweging.

Verder beantwoorden we alle vragen en gaan de indiceerders praktisch met de hulpmiddelen aan de slag. De volgende producten zullen we presenteren:

 • BREEZY Ibis met het Sedeo Pro zitsysteem
 • QUICKIE Q400 serie
 • QUICKIE Q500 serie
 • QUICKIE Life i Sedeo
 • EMPULSE Attitude aankoppelfietsen

Klik op onderstaande link voor meer informatie over de poolcarrousel.

 
Naar Poolcarrousel 2023
 
 
 
Bestelling
 
 
 
Bestellingen rond de aankomende feestdagen
 

Wij streven er natuurlijk naar om alle bestellingen tijdig administratief te verwerken.

Wilt u er zeker van zijn dat uw bestelling tijdig verwerkt wordt? Plaats dan uw bestelling door een mail te zenden naar orders@sunrisemedical.nl.

Vragen over onder andere artikelnummers, prijzen, offertes en de status van inkooporders kunnen gestuurd worden naar cs@sunrisemedical.nl.

Klik op de button om te zien wanneer onze kantoren gesloten zijn rondom de aankomende feestdagen.

 
Bekijk onze openingstijden
 
 
 
Het laatste nieuws
 
 
 
 
 • Vanaf 1 mei 2023 stoppen wij met het leveren van losse onderdelen van de volgende, reeds uitgefaseerde, producten: Quickie Jive UP, Quickie Jive M2 Sedeo Ergo, Quickie Puma 40 Sedeo Ergo*, Breezy 250 en Breezy 300.

  *Het gaat hier om de onderdelen van het Puma 40 onderstel, die specifiek van toepassing zijn op het Sedeo Ergo zitsysteem.
 • De QUICKIE Q300 M Mini maakt vanaf 1 mei 2023 gebruik van hetzelfde SEDEO PRO zitframe als de Q400-serie en Q500-serie. Dit heeft onder andere als voordeel dat een aantal specificaties zijn vergroot en er nog meer opties mogelijk zijn, zoals:

  » Zitdiepte naar 400 - 560 mm
  » Rughoogte naar 440 - 620 mm
  » Mechanische rughoekinstelling naar 90 - 120°

  Download de vernieuwde prijslijst of bezoek de productpagina.
 
 
 
Naar #TeamSunrise
 
 
 
Voorbereiding rolstoelbasketbal Orange Lions
 

Dinsdag 4 april startte de Orange Lions officieel met hun voorbereiding voor het WK rolstoelbasketbal in Dubai. Dit deden zij met een interland tegen Australië in Sportcentrum de Kooi in Bemmel.

Naast de wedstrijd gaf het Nederlandse team ook een rolstoelbasketbal clinic waar de bezoekers van het evenement aan konden deelnemen. Uiteindelijk won Nederland van Australië met maar liefst 74-54!

 
 
Naar #TeamSunrise
 
 
 
Succesvol Cajun Classic WTT voor #TeamSunrise
 

Tijdens de Cajun Classic in Baton Rouge, Louisiana won Niels Vink de Quad finales in het enkel- en dubbelspel! In het enkelspel won hij van Sam Schroder met 6-2 6-0 en samen met Sam won hij de finale in het dubbelspel!

Onze Britse #TeamSunrise atleten Alfie Hewett en Gordon Reid wisten het dubbelspel op hun naam te zetten door de finale te winnen van Martin de la Puente en Gustavo Fernandez met 7-6 6-2.

 
 
Naar #TeamSunrise
 
 
 

Diede de Groot heeft het Cajun Classic Wheelchair Tennis Tournament met een winstpartij (6-2 6-0) tegen de Japanse Ohtani afgesloten! Samen met Niels is ze op uitnodiging van Nike doorgereisd naar het hoofdkantoor van Nike in Portland, Oregon.

 
 
 
Link naar onze publicaties
 
 
 
Heeft u onze publicaties al gelezen?
 

Via ons Education in Motion kenniscentrum willen we u als professional op een makkelijke manier up-to-date houden binnen de revalidatie- en mobiliteitsbranche.

Klik op onderstaande link om de pagina te bezoeken.

 
Lees onze artikelen
 
 
 
Facebook   Twitter   Youtube   Pintrest   Instagram
 
 

Sunrise Medical B.V. | Groningenhaven 18-20 | 3433 PE Nieuwegein | Nederland

Uw privacy is belangrijk voor ons. Lees daarom onze  Privacyverklaring.