6-9-2022

Sunrise Medical, wereldwijd marktleider in high-end mobiliteitsproducten, maakt bekend dat het twee strategische overnames heeft afgerond in Europa. Met de overname van Helping Hand Company in het Verenigd Koninkrijk en het Hongaarse Now Tech blijft het bedrijf sterk inzetten op strategische verbeteringen en groei.

Helping Hand Company is een gerenommeerd Brits bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de distributie van anti-decubitus zit- en positioneringsproducten, Symmetrikit (een speciale productlijn voor goede positionering, 24/7), ADL-hulpmiddelen en afvalgrijpers en schoonmaakproducten.

Het bedrijf heeft een solide bedrijfsvoering, de productie is verticaal geïntegreerd. Daarmee kan de Sunrise Medical Groep haar productiecapaciteit in Europa versterken en haar internationale supply chain verder optimaliseren. Ook het productassortiment wordt uitgebreid, met name op het gebied van zitoplossingen en kinderproducten. Zo kan Sunrise Medical meer producten bieden voor ‘24-uurs positioneringsondersteuning’ en inspelen op de gevarieerde behoeften van klanten.

Now Tech is een tech start-up met het hoofdkantoor in Budapest. Het team is sterk op het gebied van digitale ontwikkelingen, software en elektronica, en brengt dus zeer gewilde technische vaardigheden en meer dan 10 jaar branchespecifieke kennis en expertise mee. De laatste innovatie van Now Tech, Gyroset Vigo, een speciale hoofdbesturing, is al goed ontvangen door de markt en zal ook onderdeel worden van Switch-It, Sunrise Medical’s speciale bedieningen-programma voor elektrische rolstoelen. Met Now Tech krijgt de innovatiekracht van de groep een stevige boost.

“We zijn heel blij dat Helping Hand Company en Now Tech bij de Sunrise Medical-familie komen. Continu verbetering van onze wereldwijde bedrijfsvoering en het streven naar baanbrekende innovaties hebben altijd centraal gestaan in onze strategie.” Thomas Babacan, President en CEO van de Sunrise Medical Groep: “Beide overnames zorgen voor een belangrijke versterking van onze organisatie en competenties, vooral als het gaat om onze internationale supplychain en innovatiekracht. Zo kunnen we onze producten en prestaties verder verbeteren en onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Over Sunrise Medical: Sunrise Medical zet zich in om het leven van mensen te verbeteren en is een marktleider op het gebied van innovatie, productie en distributie van hoogwaardige mobiliteitshulpmiddelen en -oplossingen. De belangrijkste producten worden in meer dan 130 landen onder 17 eigen merken verkocht en omvatten handbewogen en elektrische rolstoelen, e-mobiliteitsproducten, scootmobielen, zit- en positioneringssystemen en ADL-hulpmiddelen. Sunrise Medical is actief in 18 landen en heeft wereldwijd meer dan 2.300 medewerkers. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Malsch, Duitsland.