2-5-2022

Met trots meldt Sunrise Medical dat de QUICKIE Nitrum® is bekroond met de Duitse Red Dot Award: Product Design 2022. De QUICKIE Nitrum is een ultralichte rolstoel vol nieuwe gepatenteerde functies en frameopties die sinds de introductie in 2020 wereldwijd is uitgegroeid tot een fenomeen. De Red Dot Award is een prestigieuze internationale prijs voor hoogwaardig productdesign die wereldwijd veel aanzien heeft. De internationale jury kent dit felbegeerde kwaliteitskeurmerk alleen toe aan producten met een uitmuntend design.

“We zijn heel blij met de erkenning van Red Dot voor het superieure ontwerp van de Nitrum. Ons team heeft enorm hard gewerkt om een ultralichte rolstoel te ontwerpen die rolstoelgebruikers de allerbeste rijprestaties biedt,” vertelt Thomas Babacan, CEO van de Sunrise Medical Groep. “We hechten veel waarde aan de input van onze klanten. Die heeft de ontwikkeling van de Nitrum in belangrijke mate beïnvloed en gestimuleerd. In onze ontwerpen en innovaties hebben we oog voor elk detail en we zijn verheugd dat de jury dit heeft bekroond met een Red Dot Award.”

De QUICKIE Nitrum heeft sinds zijn introductie al verschillende prijzen gewonnen. Zo won deze ultralichte rolstoel de Mobility Product Award 2021 in de categorie ultralichte handbewogen rolstoelen, een prijs die wordt uitgereikt door het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Mobility Management. Daarvoor, nog geen maand na de introductie, werd de Nitrum door het Britse ‘THIIS‘, een van de meest invloedrijke vakbladen in Europa, uitgeroepen tot ‘Retailer's Choice of the Year 2020‘.

Sunrise Medical heeft met de introductie van de QUICKIE Nitrum niet alleen baanbrekende stappen gezet in productontwerp, maar presenteert ook toonaangevende customer experience-tools, zoals een innovatieve 3D visualizer en coole illustratie-tool met augmented reality-technologie. Sinds de lancering hebben wereldwijd al meer dan 500.000 mensen de nieuwe 3D visualizer op de websites van Sunrise Medical ontdekt. Iedereen die zijn of haar eigen Nitrum wil creëren kan nu heel makkelijk een keuze maken uit alle beschikbare opties en kleuren met behulp van deze 3D visualizer. Om de ervaring nog leuker te maken biedt Sunrise Medical rolstoelgebruikers ook de eerste augmented reality-applicatie in de branche. Daarmee kun je als rolstoelgebruiker verschillende voorgeselecteerde configuraties in je eigen omgeving ervaren.

Sunrise Medical heeft nog een tweede Red Dot Award: Product Design ontvangen, voor een nieuw product dat nog niet op de markt is. Dit geweldige product wordt later dit jaar geïntroduceerd, dus houd de Sunrise Medical-site in de gaten.

Kijk voor meer informatie over de QUICKIE Nitrum op www.sunrisemedical.nl/nitrum.

Over Sunrise Medical: Sunrise Medical zet zich in om het leven van mensen te verbeteren en is een marktleider op het gebied van innovatie, productie en distributie van hoogwaardige mobiliteitshulpmiddelen en -oplossingen. De belangrijkste producten worden in meer dan 130 landen onder 17 eigen merken verkocht en omvatten handbewogen en elektrische rolstoelen, e-mobiliteitsproducten, scootmobielen, zit- en positioneringssystemen en ADL-hulpmiddelen. Sunrise Medical is actief in 18 landen en heeft wereldwijd meer dan 2.300 medewerkers. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Malsch, Duitsland.