Sunrise Medical benoemt Thomas Babacan als zijn nieuwe President & CEO

28-8-2018

Thomas Babacan, de nieuwe President en CEO van Sunrise Medical

De raad van bestuur van Sunrise Medical heeft Thomas Babacan aangesteld als nieuwe President & CEO.

Thomas Babacan heeft met zijn leiderschapservaring, in door innovatie gestuurde wereldwijde ondernemingen, een gedegen achtergrond.

Voordat hij bij Sunrise Medical kwam, was Thomas de CEO van AHT Cooling Systems, een wereldwijde toonaangevende producent van commerciële koel- en vriessystemen. Daarvoor was hij al CEO bij de fabrikant in watermanagementsystemen VAG-Group. Thomas bekleedde ook verschillende andere leidinggevende functies, waaronder die van CEO van Leybold Vacuum, CEO van Oerlikon Textile en COO voor OC Oerlikon, een beursgenoteerd bedrijf voor productietechnologie.

"In Thomas Babacan heeft Sunrise Medical een President & CEO gevonden met bewezen sterke leiderschapskwaliteiten en strategische vaardigheden. Met zijn wereldwijde verkoop- en operationele ervaring is Thomas zeer geschikt om Sunrise Medical te leiden op haar ambitieuze groeipad", aldus Johan Ek, voorzitter van de raad van bestuur van Sunrise Medical.

Thomas Babacan treedt op 1 november 2018 in functie als President & CEO.

Neem voor meer informatie neem contact op met de afdeling Marketing van Sunrise Medical via marketing@sunrisemedical.nl.

Over Sunrise Medical

Sunrise Medical is een wereldleider in het ontwikkelen, ontwerpen, produceren en distribueren van handbewogen rolstoelen, elektrische rolstoelen, scootmobielen en van zowel standaard als op maat gemaakte positioneringssystemen. Sunrise Medical omvat toonaangevende merken, waaronder Quickie, Zippie, Jay, Breezy, Sterling en Gemino.

De productie vindt plaats in eigen fabrieken in de Verenigde Staten, Mexico, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Polen, Nederland en China. Het hoofdkantoor van Sunrise Medical is gevestigd in Malsch, Duitsland en heeft wereldwijd 2300 werknemers.


Perscontact:

T: +31 (0)30 - 60 82 100
E: info@sunrisemedical.nl

Onze merken