Improving people's lives blog > Aangepaste sporten > Invictus Games 2022 in Den Haag

Invictus Games 2022 in Den Haag

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Waarschijnlijk heb je het al gehoord, van 16 t/m 22 april 2022 vinden de Invictus Games in Den Haag plaats. Een internationaal sportevenement waar je gewoon bij moet zijn!

Wat is de Invictus Games?

De Invictus Games 2022 is een uniek internationaal sportevenement voor militairen en veteranen, die tijdens hun actieve diensttijd voor defensie lichamelijk en/of mentaal gewond zijn geraakt. Tijdens het revalideren en re-integratietraject speelt sport een belangrijke ondersteunde rol. Het draagt bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en door te sporten worden nieuwe doelen gesteld. Dat is de kracht van sport!

De Invictus Games is een initiatief van de Britse Prins Harry en de eerste editie vond in 2014 in London plaats. Daarop werden de games gehouden in Orlando, Verenigde Staten (2016), in Toronto, Canada (2017) en in Sydney, Australië (2018).

De Invictus Games van 2020 is door de coronacrisis als 2 keer uitgesteld, maar gaat dit jaar dan eindelijk plaatsvinden in ons eigen kikkerlandje en daar zijn we enorm trots op!

De verschillende sporten

Tijdens de Invictus Games nemen maar liefst 500 deelnemers in 10 verschillende sporten deel. Namens Nederland doen er verschillende sporters mee.

Sporten die beoefend worden zijn: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoor roeien, JLR (Jaguar Land Rover) Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen. Wellicht heb je van de meeste sporten wel eens gehoord of een wedstrijd gezien, maar de JLR Driving Challenge zal ook voor jou nieuw zijn! Deze Challenge vindt op zaterdag 16 april plaats en volgens de deelnemers belooft het een spannende wedstrijd te worden.

Atletiek tijdens de Invictus Games.

De sportactiviteiten vinden op vier locaties in Den Haag plaats, 9 sporten spelen zich af in en om het Zuiderpark. Als je naar het zwemmen wilt gaan kijken, dan moet je naar zwembad het Hofbad in Ypenburg. 

Andere activiteiten op het Invictus Games Park

Het Zuiderpark wordt omgetoverd tot een waar Invictus Games Park. Hier vinden naast de verschillende sporten ook allerlei andere activiteiten plaats. Zo zijn er verschillende (muziek)optredens en worden er clinics, lezingen en demonstraties gegeven. Defensie kan natuurlijk ook niet ontbreken! De verschillende krijgsmachten presenteren zich met demonstraties en materiaal. Dus dat wordt een heus spektakel.

Plattegrond van het Invictus Games Park in het Zuiderpark in Den Haag.
Plattegrond van het Invictus Games Park in het Zuiderpark in Den Haag.

Voor iedereen toegankelijk

De Invictus Games is een mooi evenement voor iedereen, jong en oud, met en zonder beperking, alleen of met vrienden/familie. Zowel het Invictus Games Park als het Hofbad zijn voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Het park heeft 4 ingangen: de Vreeswijkstraat, Loevesteinlaan, Melis Stokelaan en het Veluweplein. Beide locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wanneer je met de auto komt dan heb je meerdere parkeermogelijkheden. Bereid je reis goed voor door even op de site van de Invictus Games te kijken, dan voorkom je teleurstellingen en kom je uitgerust aan!

Het programma

Wil je naar een wedstrijd gaan kijken dan kan je een ticket kopen. Elke dag vinden er op verschillende tijden activiteiten plaats. Je kan ook een dagkaart kopen, dan kan je meerdere activiteiten op 1 dag bekijken.

In deze brochure vind je alle informatie over de activiteiten, tijden, locaties en de tickets. <<< checken.

Is sporten iets voor jou?

Ontdek ook de kracht van sport door het zelf te beoefenen. Wil je meer weten over verschillende aangepaste sporten, wat ze inhouden, waar ze plaatsvinden en of het iets voor jou is? Lees dan eens onze blogs over bijvoorbeeld golfen met een handicap, hoe beoefen je rolstoelschermen en wat zijn de regels of hoe speel je rolstoelhandbal. Je vindt alle sport gerelateerde artikelen op onze website.

Afbeelding via Invictus Games 2022.